Contact en Locatie

Margo PenIMG_20160806_180321837_HDR

Praktijk Meermuidenshof

Meermuidenseweg 25

7391 TE Twello

Telefoon: 06-33897434

Email: margo[at]praktijkmeermuidenshof.nl    (voeg i.p.v. [at] een @ toe voor het juiste adres)

KvK: 66965667

BIG: 09034686304

KNGF: 90840

De praktijk is gelegen aan de rand van Twello, nabij de IJsseldijk, dichtbij Terwolde en Deventer. Het behoort tot de gemeente Voorst, binnen de Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen. Vanuit deze omliggende plaatsen is de praktijk goed te bereiken met fiets of auto. Ook vanuit de regio Zwolle, Salland, Midden-Veluwe is de autorit in ongeveer een half uur te doen.

Er is ruime parkeergelegenheid. De entree is aan de voorzijde van de houten schuur naast het woonhuis.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer komt tot ongeveer 500 meter van de locatie. Buslijn 170 rijdt van station Twello naar Epe en stopt aan de Terwoldseweg (in overleg met chauffeur is het vaak mogelijk bij ingang Meermuidenseweg uit te stappen). Loopafstand is ongeveer 500 m.

IMG_20160806_180254786Sneltreinen rijden vanaf Enschede, Zwolle en Apeldoorn naar Deventer en naar Twello rijdt regelmatig een Sprinter.

Over de praktijkruimte en de omgeving

In 1972 hebben mijn ouders ons huis vlak voor het toenmalige Huize Meermuiden laten bouwen. In 2014 hebben wij dit huis  gekocht en verbouwd en in 2016 kon mijn droom in vervulling gaan om een eigen praktijk aan huis te starten.

In 2022 zijn we gestart met verbouwing binnen de voorste helft van  onze houten schuur naast ons woonhuis. In deze zelf verbouwde en duurzaam geïsoleerde ruimte komt u binnen in de wachtruimte. Er is een  toilet en een ruime behandelkamer. Ik ben er sinds september 2023 gaan werken en ervaar het zelf als prettig licht, rustig, aangenaam warm en ik hoop dat u ook geniet van het prachtige uitzicht op tuin, weiland, dijk en sterrebosch.

 

Huize Meermuiden was gebouwd in 1786. Het was een oud landhuis met 13 kamers. Het is helaas afgebroken in 1973.

De enorme treurbeuk aan de rand van ons perceel en de oude stal in het weiland zijn enkele van de weinige overblijfselen van landgoed Meermuiden. De treurbeuk is geschat op ruim 130 jaar oud en is ondertussen op mijn aanvraag Monument verklaard (www.bomenstichting.nl). Sinds enkele jaren nestelen er ooievaars op de treurbeuk.

Via de Oudheidkundige Kring Voorst kreeg ik informatie over de geschiedenis van het oorspronkelijke 29 hectare grootte landgoed, waar vroeger het Sterrebosch van huidig landgoed Dijkhof ook toe behoorde. Jacob van Mermuden zou in 1434 de eigenaar zijn geweest. Daarvoor was het onderdeel van Landgoed Bruggebosch. De familie Bussemaker heeft in 1786 het landhuis laten bouwen. In 1912 is het huis uitgebreid en tweemaal zo groot geworden (de foto hieronder is uit 1912, voor de verbouwing).

In de nabije omgeving ligt de IJssel met zijn uiterwaarden, een mooie plek om te wandelen en te fietsen. Tevens is er een Klompenpaden-wandelnetwerk op loopafstand van de praktijk. De afstand naar de Veluwe is ongeveer 12 kilometer.

Op je gemak voelen en veilig voelen in de behandelruimte en bij de therapeut is erg belangrijk voor het vervolgen en slagen van de behandeling.  Ik ervaar de natuur als een enorme hulpbron. Ik hoop dat de locatie van deze praktijk – de privacy, de rust en het uitzicht op het groen – ook voor u als een hulpbron zullen bijdragen aan het effect van behandeling. Als de tijd het toelaat is het mogelijk de ezels te aaien of te borstelen samen met mij.


Privacy Policy ligt ter inzage in de praktijk